menu

Nieuws

Beroofde Belg blijkt opgelichte drugstoerist

foto
Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De politie kreeg woensdagavond melding van een beroving. Het 22-jarige slachtoffer uit België verklaarde dat hij vanuit zijn woonplaats naar Breda was gereden om een auto te kopen die hij op internet had gezien.

De man kwam nabij de Ettensebaan in contact met de eigenaar van de auto. Deze verzocht hem achter hem aan te rijden. Op de Haagdijk stopte de bestuurder en sprak de 22-jarige man aan.

Hij zou hem hierbij hebben bedreigd met een mes en hem hierbij een geldbedrag van enkele duizenden euro's hebben afgedreigd. Bij de benadeelde in de auto zat zijn 33-jarige oom.

De politie ging op zoek naar de auto waar de daders in zouden rijden en trof het voertuig korte tijd later aan in de Mercuriusstraat Noord in Bergen op Zoom. De 24-jarige bestuurder van het voertuig, een inwoner van Bergen op Zoom, is aangehouden.

Deze man verklaarde dat de Belgen een hoeveelheid hennep wilde kopen. Hij had met een bekende het plan opgevat de twee op te lichten en hebben hen toen een pakket kranten met een klein stukje hennep erin verkocht voor een flink geldbedrag. Hij ontkende het tweetal te hebben beroofd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.