menu

Nieuws

Mensenmassa sluit agenten in tijdens arrestatie

foto Guido van der Kroef
Erik Eggens

CENTRUM - Tijdens een arrestatie donderdagavond vlakbij de McDonald's in het centrum is een dreigende situatie ontstaan waarbij ongeveer 70 personen twee agenten insloten en zich dreigend opstelden. Een agent raakte daarbij gewond.

Rond 21.30 uur op de Karnemelkstraat werd een 20-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Omstanders sloten de agenten tijdens de aanhouding in en zorgden voor een dreigende sfeer. Een 19-jarige stadsgenoot probeerde de aanhouding te belemmeren. Ook hij mocht mee naar het bureau. Evenals een 24-jarige Amsterdammer die agenten bleef beledigen. De 20-jarige is op het bureau in verzekering gesteld.

De agenten die bezig waren met een tegenhoudactie zagen op de kruising Karnemelkstraat met de Ginnekenstraat een auto met drie inzittenden vanuit de richting Markendaalseweg met hoge snelheid naderen. Op de kruising remde het voertuig krachtig af en maakte vervolgens een handrembocht op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat moment was het druk op straat waardoor deze manoeuvre voor een gevaarlijke verkeerssituatie zorgde. De agenten lieten daarop een noodverzoek naar collega's uitgaan.

Tijdens de aanhouding, waarbij de verdachte zich verzette, sloot een menigte van ongeveer 70 personen de agenten in en stelden zich dreigend op ten opzicht van de agenten. Het lukte de politie de man onder controle te krijgen en de menigte op afstand te houden. De agent raakte gewond aan jukbeen, hand en armen.