menu

Nieuws

Arrestaties na vechtpartij Kasteelplein

foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Na een zware mishandeling van drie fietsers in de binnenstad heeft de politie de afgelopen dagen drie mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Zevenbergen (20 en 23) en een 19-jarige Bredanaar.

De fietsers werden in de nacht van donderdag acht op vrijdag negen oktober mishandeld op het Kasteelplein. De slachtoffers werden zonder enige zichtbare aanleiding van hun fietsen gegooid en mishandeld. Een van de slachtoffers die op de grond lag, kreeg enkele trappen en stompen op zijn hoofd en lichaam. Hij raakte zelfs even bewusteloos en hield een flinke bult op zijn hoofd aan de vechtpartij over.

De zaak kwam aan het rollen toen een agent de 20-jarige Zevenbergnaar herkende toen die zondagmorgen in de Visserstraat liep. De agent herkende de verdachte van camerabeelden van de vechtpartij.

In het daaropvolgende onderzoek konden de overige twee verdachten maandag en dinsdag gearresteerd worden. De 20-jarige Zevenbergenaar is dinsdag voorgeleid en in bewaring gesteld. De verdachte uit Breda wordt donderdag voorgeleid. De 23-jarige verdachte is na zijn arrestatie gehoord en naar huis gestuurd. Hij blijft verdachte.