menu

Nieuw Wolfslaar

‘Wolfslaar is meer dan alleen het zwembad’

BREDA - Om Bredanaars kennis te laten maken met Landgoed Wolfslaar houdt Natuurpoort Landgoed Wolfslaar op zondag 1 mei een publieksdag. Het is de eerste keer dat zo’n dag het landgoed plaatsvindt.

Wolfslaar houdt Winterfair

BREDA-  Bezoekerscentrum Wolfslaar organiseert zondag 7 december een Winterfair. De markt is vooral gericht op streekproducten, duurzame artikelen en kinderactiviteiten. Verschillende ondernemers uit de regio Breda staan klaar om hun producten te promoten.

Nieuw bouwplan Bavel vervangt geluidswalwoningen

BAVEL - Citta Verde, zo heette het project dat Woningcorporatie WSG wilde ontwikkelen in de geluidswal langs de A27 bij Nieuw Wolfslaar. Het kwam door de problemen bij de corporatie nooit van de grond, waarna het gat in de wal werd gedicht.

Oud-studenten St.Joost in race voor Kunstprijs

BREDA - AKV|St.Joost is ruim vertegenwoordigd bij de nominaties voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2014. Drie van de vijf genomineerden zijn oud-student aan de Bredase kunstacademie. Het gaat om Floris Kaayk, Emma van der Put en Maartje Korstanje

Plan voor zo'n zestien starterswoningen bij walgebouw

NIEUW WOLFSLAAR - Breda wil 16 tot 24 starterswoningen bouwen op de plek bij de A27 waar een zogenoemd walgebouw zou komen. Bij het nieuwe plan worden ook 14 andere kavels in Nieuw Wolfslaar betrokken.

‘Raadsel hoe wegwijzers weg kwijt zijn’

NIEUW WOLFSLAAR - De wegwijzers die op z’n kop de verkeerde kant op wijzen op de Lange Bunder, stellen ook de gemeente Breda en de Nationale bewegwijzeringsdienst voor een groot raadsel.

Aankomend studente St. Joost wint prijs

BREDA/AMSTERDAM - De 21-jarige Daisy van der Genugten uit Hoorn is tijdens haar diploma-uitreiking op het Mediacollege Amsterdam (Ma) uitgeroepen tot winnares van de Johannes Hendrik Meijerprijs.

Wie is hier de weg kwijt?

NIEUW WOLFSLAAR - Soms is het vinden van de weg een grote uitdaging. Je TomTom kent de straat nog niet, de ingebakken navigatie van je auto is helemaal achterhaald en Google heeft ook even een probleem.

Jurgen Wiegeraad wint Sint Joostpenning 2013

BREDA - Jurgen Wiegeraad, eindexamenstudent Grafisch Ontwerp aan AKV|St.Joost Breda, heeft tijdens de eindexamenceremonie vrijdag de Sint Joostpenning ontvangen. Hij ontving een geldbedrag van € 2500,- uit handen van wethouder Selçuk Akinci.

Pagina's