menu

Ginneken

‘Vlaamse kippenstallen bedreigen waterkwaliteit Mark’

BREDA - De bouw van vijf kippenstallen in het Vlaamse natuurgebied het Merkske is een bedreiging voor de waterkwaliteit in Nederland. D66, SP en GroenLinks wijzen het college erop dat de bron van de Mark in die omgeving ligt.

Ginnekense braderie krijgt meezingfeest Glimlach van Breda

GINNEKEN - Nadat de organisatie van de Tranen van van Cooth aangaf terug te gaan naar het concept met koren in de binnenstad, dook Glimlach van Breda in het ontstane gat. Een meezingfeest met Nederlandstalige artiesten, op zaterdag 26 augustus.

Na zeventien jaar ook Bredase versie carnavalskraker ‘een beetje spuug’

BREDA - “Een beetje spuug doet wonderen, vooral van onderen, vooral van onderen.” Het aanstekelijke lied ‘een beetje spuug’ dat Bredanaar Ome Riesch, oftewel Richard Cas, zingt is zo’n zeventien jaar geleden al bedacht. Nu is het uitgebracht als een echte carnavalskraker.

Hartje Ginneken keert terug met tweede editie

GINNEKEN - ‘Buurtfestival’ Hartje Ginneken keert terug in 2017. Organisatoren Johan de Vos en Joris Joosen hebben met de gemeente overeenstemming bereikt over een nieuwe datum: 2 september.

Ginneken krijgt grote carnavalsoptocht op 25 februari

GINNEKEN - Iedereen kent de grote optocht van Breda, maar ook het Ginneken krijgt vanaf dit jaar zijn eigen grote optocht. De verenigingen CC De Blauwe Kei en SGC ‘t Lestogenblik uit het Ginneken hebben de koppen bij elkaar gestoken. Dat resulteert in een grote optocht op zaterdag 25 februari.

Politieactie drugs en alcohol in Ginneken en Overakker

BREDA – Tijdens een actie tegen drugs- en alcoholoverlast in de wijken Ginneken en Overakker heeft de politie vier personen aangehouden. De actie vond al twee weken terug plaats, maar werd pas deze donderdag bekend gemaakt.

Schaatsvereniging IJsvermaak staat op scherp

BREDA - Met de weersvoorspelling van volgende week, die bestaat uit veel vorst, zit de kans er weer in dat er geschaatst kan worden op natuurijs. Het bestuur van schaatsvereniging IJsvermaak kijkt dan ook met een euforische stemming naar die weersvoorspellingen.

Versterking bestuur biedt hoop voor Wielerronde van ‘t Ginneken

GINNEKEN - Door het aantrekken van twee nieuwe bestuursleden gloort er hoop voor de Wielerronde van het Ginneken. Secretaris Frans Mertens vreesde voor de editie van dit jaar, nadat er geen verantwoordelijke meer was voor sponsoring.

Horeca Breda aarzelend in doorberekenen prijsverhoging pils

BREDA - De meeste Bredase kroegeigenaren laten de prijs van een biertje ongewijzigd. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse cafés naar aanleiding van de door bierbrouwer AB InBev aangekondigde prijsverhoging van 3,5 procent voor de prijs van bier.

Pagina's