menu

Nieuws

Zeezicht omarmt dertiende plaats in Café Top 100

foto
Michael Janiec
Bredavandaag logo
Michael Janiec

BREDA - Dertien als geluksgetal? Eetcafé Zeezicht aan de Grote Markt is er erg blij mee. Zeezicht stormt dit jaar de Misset Horeca Café Top 100 binnen op een dertiende plaats.

Toen eigenaresse Daan van Eendenburg van Oosterhout hoorde dat haar café een plek in de lijst had, bestelde ze gelijk bij bij de bakker een doos vol aan schattige cakejes met ’13' erop. Ondanks het iets wat ongelukkige getal omarmt Zeezicht hun kersverse positionering. 

De sfeer is rond het middaguur gemoedelijk. Een paar tafels met lunchende gasten brengen nog meer extra leven in de tent. Het personeel oogt gelukkig en er loopt geregeld iemand naar binnen om Zeezicht te feliciteren. Met een mooie bos bloemen bijvoorbeeld, of een warm woord.

Naar aanleiding van de dertiende plaats heeft Zeezicht het thema voor de komende week ook maar meteen vastgesteld: '13’. Waarin dat terug te zien valt? Naast de cakejes, komt er een menu voor €13, maar ook bijvoorbeeld dertien bitterballen voor de prijs van tien stuks. De acties duren tot, hoe kan het ook anders: maandag de 13e.

Het juryrapport vat Zeezicht als volgt samen: "Een gezellig café dat er zeer uitnodigend en verzorgd uitziet. Kaarsen op alle tafels van het terras en een goede stopkracht. Hier wil je naar binnen!" Maar waaraan heeft Zeezicht deze mooie notering te danken volgens de eigenaresse zelf? Het antwoord op die vraag is steeds hetzelfde: "Die is met name te danken aan het personeel." Daarnaast gelooft de ze ook dat het grootste bieraanbod qua tapbieren van Breda heeft geholpen. De verbouwing van een jaar geleden, waarbij de tapbar naar achteren is geschoven en de muren zijn opgeknapt, draagt ongetwijfeld ook bij aan de sfeer.

Op de begane grond kan geluncht en gedronken worden, terwijl de eerste verdieping van Zeezicht ook nog een restaurant huist. De muren daar kregen destijds ook een opknapbeurt. Met als gevolg dat een muurschildering aan de hand van ‘De bedreigde zwaan’ door Jan Asselijn, de binnenmuur groots siert. Als iemand ervoor kiest om eens langs de komen, dan raadt de eigenaresse in elk geval de volgende gerechten aan: “De Club Zeezicht sandwich is een aanrader, ook is onze tomatensoep van het huis zeker de moeite waard!"