menu

Nieuws

Breda in race voor titel ‘Beste Binnenstad’ 2017

foto
Wijnand Nijs
De vernieuwde Barones.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda maakt kans op de titel ‘Beste Binnenstad’ in 2017. De stad is in de eerste ronde geselecteerd. Tot medio mei mogen steden zich nog kandidaat stellen en nomineert de jury vijf steden.

 

In 2009 wist Breda de titel van Beste Binnenstad in de wacht te slepen. Breda denkt opnieuw  kans te maken op de titel door ‘projecten als de oplevering van het station en de Willemstraat, de vernieuwde Barones, Gasthuyspoort, Hotel Nassau en plannen voor het doortrekken van de Nieuwe Mark, florerende horeca en een keur aan nieuwe toonaangevende evenementen.’

Volgens wethouder Boaz Adank is dit een kans om Breda opnieuw op de kaart zetten. “Met elkaar mogen we trots zijn op onze binnenstad die het afgelopen jaar bruiste als nooit tevoren, onder meer vanwege de komst van Winterland en Serious Request.”

 In 2009 liet Breda bij de verkiezing steden als Den Haag en Maastricht achter zich. Inmiddels is de titel nog driemaal uitgereikt. Ook dit jaar is de concurrentie groot. Alkmaar, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Den Haag, Den Bosch en Zwolle hebben zich al gemeld.

 De stedenwedstrijd ‘Beste Binnenstad’ is een initiatief van het Platform Binnenstadmanagement. Na de nominatie van vijf steden volgt tot eind juli het indienen van een bidbook per stad en de beoordeling daarvan door de jury. Deze maakt in augustus twee finalisten per categorie bekend.

 De jury beoordeelt de steden op inspanningen om het economische klimaat te bevorderen, leegstand te bestrijden, de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving te verbeteren en stelt vragen over mobiliteit en parkeren, leefbaarheid, marketing & promotie, organiserend vermogen, toekomstbestendigheid en verbetering van gastvrijheid en gastheerschap.