menu

Nieuws

Bouw nieuwbouwproject Drie Hoefijzers later dan gepland

foto
Wijnand Nijs
Drie Hoefijzers langs de Liniestraat.
Wijnand Nijs

BREDA - Nieuwbouwproject Drie Hoefijzers komt later op gang dan gepland. Dat laat een woordvoerder van ontwikkelaar AM weten. De vertraging komt deels door een bezwaar tegen het bestemmingsplan.

AM wil in het gebied langs de Liniestraat in verschillende wooneenheden realiseren. Onder meer huur- en koopappartementen op de hoek van de Terheijdenstraat en de Liniestraat komen, met uitzicht op de Faam. En in het langgerekte deel tegenover waar Harley-Davidsondealer OIT zat, moeten twee woonhofjes komen met eengezinswoningen.

De vertraging komt deels ook door de aanpak. AM koos ervoor 109 woningen te laten ontwerpen door zes verschillende architecten. “Gezien de enorme variatie in typen, hoogten en gevels blijkt het project hiervoor meer tijd nodig te hebben dan aanvankelijk gedacht.”

AM verwacht voor de zomer een preview te kunnen geven van de eerste fase. In eerste instantie was het de bedoeling dit begin dit jaar al te doen. De verkoop van 55 woningen en 51 appartementen in Westpunt zou in het vierde kwartaal moeten starten. De bouw hiervan volgt dan in het eerste kwartaal van 2018.