menu

Nieuws

De Breedonk, Elisabeth en Surplus Zevenbergen fuseren

Hotel Merlinde, onderdeel van Stichting Elisabeth.
Wijnand Nijs

BREDA - Stichting de Breedonk en Stichting Elisabeth Breda gaan per 1 juli fuseren met Surplus Zevenbergen. Dat melden de instellingen deze woensdag in een brief aan vrijwilligers en personeel.

De fusie moet 1 januari 2018 zijn afgerond. Bij de uitvoerende zorg- en welzijnsfuncties komen geen banen te vervallen. “Ook in management- en ondersteunende functies zijn er niet teveel personeelsleden als we dat vergelijken met het landelijk gemiddelde”, schrijven de bestuurders aan het personeel.

Het zou wel kunnen dat er in die functies dubbelingen zijn. Daarover gaan de organisaties in gesprek met de betreffende personeelsleden, ondernemingsraden en vakbonden. “We starten onze nieuwe organisatie dus niet met een reorganisatie, want dat is niet nodig.”

De nieuwe organisatie gaat geleid worden door de huidige bestuurders van Elisabeth en Surplus, te weten Jan Verbaal, Anton van Mansum en Anthonie Maranus. De tijdelijk bestuurder van de Breedonk komt niet in de leiding van de nieuwe stichting.

De drie denken door de krachten te bundelen en te investeren in samenwerking nog meer te kunnen betekenen voor de inwoners in het verzorgingsgebied.

De fusie wordt achter de schermen voorbereid. Volgens de bestuurders zijn daar zowel ondernemingsraden als familie- en cliëntenraden bij betrokken. “Op korte termijn wordt de fusieaanvraag ingediend bij de externe toezichthouders, de Nederlandse zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt.”