menu

Nieuws

Koop Klokkenberg door makelaar Schul rond

Bubbels na ondertekening contract.
Wijnand Nijs

BREDA - Woningcorporatie Wooninc. en makelaar Richard Schul hebben deze vrijdag de handtekeningen gezet onder het koopcontract van de Klokkenberg.

“Daarmee is een eind gekomen aan de onzekerheid rond het complex”, geeft een opgetogen Schul vrijdagmiddag aan. Makelaar Schonck, Schul en Compagnie maakte begin maart duidelijk in de race te zijn voor het complex van de voormalige kliniek.

Daarmee was de Bredase makelaar, die eerder aanjager was van Hotel Nassau Breda, de onverwachte tweede partij die zich meldde voor het historische complex aan de rand van het Mastbos. Timpaan - Rezidenz Development  maakte kort daarvoor bekend uitgebreide plannen te hebben.

Schul kreeg de voorkeur omdat zijn plannen geen aanpassing van het bestemmingsplan nodig hadden. Het college maakte duidelijk dat het vasthield aan het bestemmingsplan van 2013. Dat maakte nieuwbouw rond het monument onmogelijk, iets dat wel onderdeel was van de plannen van Timpaan - Rezidenz, maar niet van Schul.

Wat Schul precies gaat doen, wil hij nu nog niet zeggen. “Dat maken we bekend op onze haringpartij op 14 juni op de Klokkenberg. Dat vinden we wel een mooi moment.”