menu

Nieuws

VVD en D66 willen plan voor snel internet in Breda

Bredavandaag logo
Amber Kuijs

BREDA - Breda moet werk maken van sneller internet. Dat vinden D66 en VVD, die het onderwerp aan de orde stellen tijdens de vergadering van de commissie economie van deze maandag.

Volgens de fracties sluit een goede digitale infrastructuur goed aan bij de ambities van Breda en is dit goed voor de werkgelegenheid. D66 stelde eerder al vragen over het onderwerp. Dat leidde toen niet tot een concreet plan. Volgens de fracties zou dat nu wel moeten gebeuren.

“In de antwoorden van vorig jaar kwam vooral het buitengebied ter sprake”, vertelt D66-fractievoorzitter Tim van het Hof. “Daarnaast moet er ook gekeken worden naar het stedelijk gebied. Er zijn bedrijven zoals CM die veel bandbreedte nodig hebben. Zij lopen dan aan tegen het netwerk dat niet volledig voldoet aan de eisen.”

“Om aan alle ambities en eisen voor de komende jaren te kunnen voldoen, moet er een plan gemaakt worden”, concluderen D66 en VVD. De fracties denken aan een combinatie van 5G en glasvezelbekabeling. “We willen weten wat de rol van de gemeente is, welke instrumenten we kunnen gebruiken, oftewel ‘Hoe gaan we dit aanpakken’. Wie weet heeft de commissie of het college nog andere oplossingen dan wij. Als het plan dan is gemaakt, kunnen we gaan bekijken of er extra geld voor moet worden uitgetrokken.”