menu

Nieuws

NBU start in mei met bouw 44 woningen Bouverijen

foto
Wijnand Nijs
Een van de al eerder opgeleverde delen van Bouverijen.
Wijnand Nijs

BREDA - Woonwijk Bouverijen aan de rand van Teteringen en Breda wordt dit jaar uitgebreid met 44 woningen voor de vrije sector. Het gaat om acht twee-onder-eenkapwoningen die verkocht worden en 36 vrije sectorhuurwoningen.

Ontwikkelaar en bouwer NBU start in mei met de bouw. “In maart starten we met de presale, waarvoor belangstellenden zich nu al kunnen aanmelden”, vertelt Jan-Kees Fait. De woningen komen tussen de Mandt en de 71 woningen die nu al gerealiseerd zijn in de wijk. “Rondom het CPO-project van negen woningen dat nu wordt gebouwd.”

NBU heeft voor de woningen dezelfde architect ingeschakeld als bij fases 1, 2 en 3. “Zodat de wijk dezelfde sfeer en uitstraling krijgt”, geeft Fait aan. Voor een deel van de tweekappers gaat het om hetzelfde type woningen. “Dat is het type Bredevoort, dat al is gebouwd aan de Burgemeester Verdaasdonkstraat.” De andere woningen hebben de benaming Oudewater. “Die sluiten daar qua uitstraling op aan, maar hebben een andere plattegrond.”

De koopwoningen komen te koop voor  ongeveer € 370.000 - € 425.000 vrij op naam. De huurprijzen van de vrije sector huurwoningen zijn nog niet bekend.

Woningbouwcorporatie Alleewonen start ook dit jaar nog met de bouw van 21 woningen in de sociale sector. Deze komen meer tegen de rondweg aan. Bouverijen moet uiteindelijk zo’n zevenhonderd woningen omvatten. De ontwikkeling van het gebied tussen Teteringen en Hoge Vucht in werd uitgesmeerd in fases na het uitbreken van de crisis in 2008.

Voor NBU gaat het om de vierde fase van de bouw. Officieel gaat het om deelplan 2 van de wijk.