menu

Nieuws

Eerste ondernemers melden zich voor gemeentelijk investeringsfonds

In het AV-huis zitten ondernemers met groeipotentie.
Wijnand Nijs

BREDA - De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren, maar de eerste geïnteresseerde ondernemers hebben zich inmiddels gemeld voor het gemeentelijke investeringsfonds voor start-ups. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

“We vragen deze ondernemers om nog even geduld te hebben. Nadat de raad een besluit heeft genomen moet het initiatief nog concreet worden uitgewerkt, zoals de werkwijze en randvoorwaarden”, aldus de woordvoerder. De gemeente zegt het investeringsfonds daarna ‘stevig op de kaart te zetten bij ondernemers met creatieve en innovatieve ideeën die willen doorgroeien.’

De bedoeling is dat Bredase bedrijven die uit willen breiden financiële ondersteuning uit het investeringsfonds kunnen vragen, zoals een lening of garantstelling. Doel van het fonds is de doorgroei van bedrijven te stimuleren en daarmee werkgelegenheid te creëren.     

Het investeringsfonds maakt onderdeel uit van de toekomstvisie op de NV BrIM in Breda. De raadscommissie Economie bespreekt deze toekomstvisie op maandag 31 oktober.