menu

Nieuws

Drive In festival: Eten gered van de voedselverspilling

Babbe Hengeveld van Foodguerilla.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Sociale vernieuwing, leiderschap en experimenten, upcycling en beter voedsel. Dat zijn de thema’s die tijdens het Drive In festival op 7 en 8 oktober aan de orde komen. “Onderwerpen om de wereld een beetje beter te maken”, aldus de organisatie.

In een serie interviews blikt de organisatie vooruit op het festival. Babbe Hengeveld vertelt over Foodguerilla, een volledig duurzaam restaurant. “We werken met voedsel dat gered is van de verspilling. Dat klinkt heel vies, maar het gaat bijvoorbeeld om fruit dat komt van een exporteur. Die keuren fruit nogal snel al. Voorheen ging dat weg.”

Ze zou met Foodguerilla graag een rol willen spelen in het tegengaan van voedselverspilling. “De hele voedselverspilling in Nederland is vrij dramatisch, dus ik denk dat we daar in de horeca heel veel mee kunnen. Mensen die daar meer over willen weten, kunnen bij me langskomen.”