menu

Nieuws

Café de Beyerd terug in toptien Café Top 100

Drie Hoefijzers klassiek viel in de smaak van de jury.
Wijnand Nijs

BREDA - Het Bredase biercafé De Beyerd heeft wederom een plaats in de toptien van de Misset café top 100 veroverd. Het café staat in de deze maandag gepubliceerde lijst op de zesde plaats.

Het café van het jaar komt uit Esbeek, In de Bockenreyder mag zich het beste café van het land noemen.  Op plaats twee staat De Bonte Koe uit Leiden, op plaats drie De Tijd uit Oisterwijk.

Het vakblad is lovend over De Beyerd. "Nog steeds voeren goede en mooie bieren de boventoon in het café, niet in de laatste plaats het zelfgebrouwen palet aan bieren, waaronder het Drie Hoefijzers klassiek. Wie in De Beyerd komt, merkt en proeft ondubbelzinnig de liefde waarmee dit bier gebrouwen is. Vakmanschap pur sang."

De Beyerd is niet het enige café in de lijst. Het café in de Boschstraat wordt vergezeld door 't Hart van Breda, dat nieuw in de lijst is. Het café op de Grote Markt staat op nummer 79. Afgelopen jaar stonden ook  Zeezicht (88) en De Bommel (79) in de lijst. Café de Beyerd stond afgelopen jaar op plaats 16.

De Beyerd is een vaste waarde in de lijst. Het café was in 2009 en daarvoor in 1995 al eens Café  van het jaar. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door het blad Misset Horeca. Bekijk hier de volledige lijst.