menu

Nieuws

Breda krijgt nieuwe Woonmarkt

foto
Sandra Kuipers
Ook in Breda staat een maquette van een van de projecten.
Wijnand Nijs

BREDA - Na een paar jaar van afwezigheid krijgt Breda weer een nieuwe woonbeurs. De eerste editie van de Breda Woonmarkt vindt plaats op 21 maart in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan.

De Breda Woonmarkt wordt georganiseerd vanuit woonplatform BredaWoont. In dit platform bundelen projectontwikkelaars, bouwers, corporaties en ook de gemeente Breda de krachten als het gaat om nieuwbouw in Breda.

De eerste Woonmarkt nu al zo’n tien deelnemers, een maand voor de woonmarkt.. “Zo zijn we ook in Den Haag en Rotterdam begonnen”, vertelt Sandra Kuipers namens organisator Focus vanuit Kracht. “Bezoekers kunnen zich laten informeren over nieuwbouw in de regio Breda en zaken die daarmee te maken hebben.”

Een woonmarkt als deze is volgens haar een mooie toevoeging op de woondagen die maandelijks door BredaWoont worden georganiseerd. “Je moet zo’n Woonmarkt zien als een soort levend internet. Op internet heb je eveneens alle informatie voorhanden, maar bij een markt heb je meteen de beleving en de interactie. Het is heel laagdrempelig.”

Op de woonmarkt staat onder meer ontwikkelaar Maas-Jacobs, die onder meer in Breda en Ulvenhout actief is met nieuwbouw en Van de Water Makelaardij. De laatste is bijvoorbeeld actief bij de verkoop van Breda Vooruit aan de Stationslaan. Woningcorporaties AlleeWonen en WonenBreburg tonen hun vrije sector huurwoningen. Ook de Stadsmakelaar is aanwezig met panden die verkocht worden. Ook een architect, financier en notaris zijn aanwezig voor advies.

“Het leuke is dat je wordt verrast, je hoort de verhalen van projecten waar je je misschien in eerste instantie niet zo snel zou gaan kijken”, vertelt Kuipers vanuit haar ervaringen met andere woonmarkten.

De woonmarkt is op 21 maart tussen 11.00 en 16.00 uur in het Stadskantoor.