menu

Nieuws

Erkend Duurzaam voor Broeders: Licht uit tijdens de lunch, één bekertje voor de koffie

foto
bredavandaag.nl
Hans Koumans (L) en Remko van Eindhoven (R)
Freek de Swart

BREDA - Garage Broeders heeft het predicaat Erkend Duurzaam gekregen van de Bovag. De garage is hiermee de eerste universele garage in Breda die dit duurzame certificaat ontvangt.

Het certificaat werd door adviseur Remko Eindhoven van de Bovag uitgereikt aan eigenaar Hans Koumans. Volgens Eindhoven krijgt niet elke garage zomaar deze erkenning. “Het is een behoorlijk uitgebreid pakket waar een garage aan moet voldoen. Het wordt vaak geassocieerd met groen werken, maar het is veel meer dan dat.”

De adviseur legt uit dat onder de noemer groen werken zaken vallen als energiezuinig werken en rekening houden met je ecologische voetafdruk. “Naast groen werken moet een garage ook iets kunnen continueren op een duurzame manier. Denk aan papierloos werken, of je personeel adequaat opleiden zodat ze efficiënter en zuiniger kunnen werken.”

Naast daadwerkelijke winst in geld, tijd, gemak en milieu is het certificaat volgens Eindhoven ook een mooi communicatiemiddel. “Met dit predicaat kan je makkelijker klanten aanschrijven die duurzaamheid in een hoog vaandel hebben staan.”

Ook eigenaar Hans Koumans hoopt dat het certificaat zorgt voor meer klanten die op zoek zijn naar een duurzame dealer. “Mensen zijn tegenwoordig een stuk kritischer en richten ook hun huis duurzaam in, dus waarom niet hun dealer?”

Garage Broeders probeert op vele facetten duurzaam te ondernemen. Zo worden oude accu’s direct ingeleverd en slaan ze de banden op in een container. Het bedrijf gaat echter nog een stapje verder en doet ook het licht uit tijdens de pauze. Ook gebruikt het personeel maar één bekertje voor de koffie per dag. “We hebben vorig jaar 2000 euro bespaard op de stookkosten en op de bekertjes besparen we 80 euro in het kwartaal. Ik vind dat best veel geld”, besluit Koumans.