menu

Nieuws

Proeven van sterrenhapjes tijdens Bourgondisch Breda

TV-kok Alain Caron is zaterdag aanwezig op Bourgondisch Breda.
Wijnand Nijs

BREDA - Liefst drie sterrenkeukens presenteren zich tijdens Bourgondisch Breda in de Grote Kerk. De vier dagen durende ‘proeverij’ gaat donderdag om 17.00 uur van start met een bedrijvenavond. Daarna volgen drie dagen waarin iedereen welkom is om kennis te maken met restaurants uit de regio.

Mijn Keuken uit Wouw, De Zwaan uit Etten-Leur en Wolfslaar uit Breda kregen alledrie deze week hun Michelinster bevestigd. Gedrieën staan ze op Bourgondisch. Toch is het niet zo dat het evenement zich alleen richt op haute cuisine, aldus Isabelle Schol. “Zeker niet. Het gaat om lekker eten, en daar eet je net wat anders.”

Tijdens het evenement wordt een van de deelnemende restaurants bekroond met de Bourgondische Parel. “Daar kijkt een jury bestaande uit tv-kok Alain Caron, Marlice Dreessen van de VVV en eigenaar Roland Peijnenburg van De Zwaan naar de smaak, kleur en presentatie van een gerecht.” Doordat Peijnenburg in de jury zit, doet De Zwaan niet mee aan de verkiezing, geeft Schol meteen aan.

Afgelopen jaar was de Parel voor Wolfslaar. Dit jaar presenteert het restaurant twee sterwaardige hapjes. “Een gemarrineerde coquille met truffel, witlof en coppa en scharrelvarken met quinoa en winterpeen.”

TV-chef Alain Caron, bekend van masterchef en masterchef jr, geeft zaterdag een workshop waar bezoekers kunnen kijken hoe hij te werk gaat en waar hij bevraagd kan worden over het koken op niveau.

Voor de hapjes moet worden afgerekend met Nassau-munten die bij de entree kunnen worden aangeschaft. Bezoekers betalen afhankelijk van de dag 7,50, 12,50 of 10 euro entree, of via internet vooraf vijf euro.

Burgemeester Van der Velden opent het smakelijke evenement donderdag om 17.00 uur.