menu

Nieuws

Voorzitter NHTV: ‘Incubator in augustus van start’

foto Serge Mouthaan
Ivo van Stiphout

BREDA - De Game Incubator gaat als het aan de NHTV ligt in augustus van start, aldus voorzitter van de raad van bestuur van de NHTV Nico van Os. Dinsdag werd bekend dat de NHTV 500.000 euro van de gemeente krijgt voor het realiseren van een Incubator.

Naast de vijf ton van de gemeente gaat de NHTV ook op zoek naar andere financiers. Bijvoorbeeld de subsidie van Europa, waar het niet uitgevoerde project Con-Nex eveneens geld van zou krijgen. “Maar we richten ons zeker ook op commerciële bijdragen zodat de Incubator zichzelf zo veel mogelijk kan gaan 'bedruipen ' in de toekomst.” De eigen bijdrage van de NHTV bedraagt volgens Van Os enkele tonnen.

De NHTV creëert in opdracht van de gemeente een Incubater voor startende gamebedrijven. Van Os: “Dat wil zeggen dat we een aantal ruimtes hebben met apparaten, software en ontwikkelingsstudio’s, maar ook onderwijsmensen en ervaren ondernemers in huis hebben die allemaal samenwerken om beginnende ondernemers te stimuleren.”

Van Os richt zich niet alleen op studenten van de NHTV. “Wat ons betreft is het voor alle beginnende gamebedrijven. We willen een omgeving creëren die uitdagend is voor startende ondernemers en waar de nodige kennis aanwezig is om ook echt door te kunnen breken op de markt. De game-industrie is zo’n prachtig exportproduct van Nederland.”

Waar de Game Incubator gerealiseerd gaat worden en hoeveel jonge ondernemers er gebruik van gaan maken is nog onduidelijk. “Dat moeten we nog overleggen met de gemeente. De locatie wordt waarschijnlijk het klooster aan de Hopmanstraat, maar dat is nog niet helemaal zeker. We gaan in ieder geval samenwerken met de Dutch Game Garden uit Utrecht, dat is een voorbeeld van een geslaagde Incubatoromgeving”, aldus Van Os.