menu

Nieuws

Startersbeurs moet werkkansen jongeren vergroten

foto Perry Roovers
Bredavandaag logo
Debra van der Heide

BREDA – Jongeren die na hun opleiding nog niet aan het werk zijn kunnen nu een Startersbeurs aanvragen. De Gemeente Breda wil zo de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt vergroten.

De beurs is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 26 jaar. Jonge starters kunnen op de arbeidsmarkt voor zes maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven. Zo worden de kansen vergroot en verbeterd op de arbeidsmarkt. De starters ontvangen van de werkgever een vergoeding van 500 euro per maand, waarvan de gemeente de helft betaalt.

Wethouder Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid Cees Meeuwis denkt dat deze beurs niet alleen kansen aan jongeren biedt maar ook interessant is voor de werkgever. “Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring blijft het lastig om een baan te vinden. Aan de andere kant is het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen.”

De jongeren moeten zelf een bedrijf vinden die een werkervaringsplaats van zes maanden kan bieden. De beurs kan worden aangevraagd via de site van Startersbeurs Breda.