menu

Nieuws

Polare Breda tijdelijk dicht ‘vanwege heroriëntatie’

Polare zit in Breda in de Barones. foto Linda Joffer
Wijnand Nijs

BREDA - De twintig Polare-vestigingen in Nederland zijn vanaf dinsdag tijdelijk gesloten. Dat meldt aandeelhouder Procures maandag. In Breda zit de Polare-vestiging in de Barones.

De winkelketen ontstond vorig jaar na samenvoeging van De Slegte en de Selexyz-winkels door Procures. Dat dacht hiermee efficiëntieslag te hebben gemaakt, maar afgelopen november bleek al een nieuwe reorganisatie nodig, mede door een door de branche onvoorziene extra daling van de boekverkopen. Ook de in 2013 verlaagde kredietfaciliteit bij CB waren debet aan de reorganisatie.

CB besloot twee weken geleden haar leveringen aan de winkels te staken. “Dit veroorzaakte een periode van onrust en onzekerheid onder medewerkers, uitgevers, media en de consument”, aldus de keten in een persverklaring. “Teneinde de impasse te doorbreken zag Polare zich genoodzaakt akkoord te gaan met een verdere inperking van de kredietregeling.”

Ondanks de vervolgens hervatte bevoorrading meent Polare dat de ontstane situatie onvoldoende toekomstperspectief biedt. “Polare kiest nu voor een tijdelijke sluiting van haar Nederlandse winkels. Daarmee worden de belangen van de leveranciers beschermd.”

Momenteel is Polare in gesprek met geïnteresseerde partijen, zo meldt de boekhandelaar. Hoe lang de tijdelijke sluiting gaat duren en wat voor consequenties die heeft voor het personeel is nog onduidelijk.

Tags
Polare