menu

Nieuws

Nieuwe overname CM: app-specialist OneSixty Mobile

CM eigenaren Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers. foto Wijnand Nijs
Wijnand Nijs

BREDA/DEN BOSCH - Het Bredase sms-bedrijf CM heeft deze week de overname van app-specialist OneSixty Mobile afgerond. De vijf medewerkers van het bedrijf verhuizen van Den Bosch naar Breda. Merk OneSixty Mobile blijft gewoon bestaan.

Het is de tweede overname die CM dit jaar afrondt. In mei versterkte het Bredase bedrijf zich al met de Belgische multimedia-specialist Paratel. Met de overname van OneSixty Mobile begeeft CM zich voor het eerst buiten de gebaande sms-paden. Na de overname heeft CM 125 mensen in dienst.

Breder
“Dit is inderdaad een stapje breder”, aldus CEO Jeroen van Glabbeek. “Zij zijn vooral gespecialiseerd in de techniek achter apps. Zelf waren we ook al bezig met de ontwikkeling van toepassingen voor push-notification via apps. We sturen per dag miljoenen berichtjes, via apps kan dat ook. Het heeft beiden zijn voor- en nadelen.”

Tweede reden voor deze overname is de Engelse markt. “OneSixty Mobile heeft een kantoor in Engeland, dat is voor ons de derde markt na Nederland en België. Met deze overname kunnen we verder bouwen in Engeland.”

Meer overnames in de pijpleiding
CM is sowieso op het overnamepad de laatste jaren. In 2012 voegden het Belgische SMS-bedrijf MobileWeb, SMS-specialist ProduLine en contentprovider GSM Information Network (GIN) zich bij CM Groep. Voor 2013 zit er nog meer in net verschiet. “We zijn nog in onderhandeling met een aantal bedrijven en dat ziet er positief uit”, aldus Van Glabbeek.

Wijk
Emer