menu

Nieuws

WonenBreburg schrapt 60 banen tot eind 2016

Huurders zullen weinig merken van de reorganisatie, aldus een woordvoerder. foto Erik Eggens
Wijnand Nijs

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg schrapt tot eind 2016 zestig banen. De reorganisatie vloeit voort uit het meerjarig beleidsplan dat de corporatie begin dit jaar opstelde.

De banenreductie moet grotendeels via natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten (ca 25) plaatsvinden. “Vandaar ook deze termijn en de combinatie met het meerjarig beleidsplan”, aldus een woordvoerster van WonenBreburg.

Volgens de woordvoerster gaan de huurders weinig merken van deze reorganisatie. “Het is vooral een interne maatregel, denk aan overhead, staf en inkoop wat efficiënter georganiseerd gaat worden. We proberen daarnaast standaardvragen vaker digitaal af te handelen.”

Ze benadrukt dat WonenBreburg blijft investeren in groot onderhoud en het op orde houden van de wijken en het vastgoed dat de corporatie heeft. “We leveren dit jaar nog 1000 grotendeels sociale huurwoningen op.” Wel wordt er de komende jaren minder gebouwd.

Met de reorganisatie wil WonenBreburg de uitgaven aanpassen op de veranderingen in de markt.Aan de ene kant zijn er meer kosten, zoals de verhuurdersheffing en wil WonenBreburg blijven investeren. Daarnaast voert de organisatie de inkomensafhankelijke huurverhoging door. “Dat levert wel wat extra op, maar we willen en moeten vooral kijken naar de eigen organisatie.”

De kantoren in Breda en Tilburg blijven gewoon bestaan.