menu

Nieuws

Dr. Worst is 500e pupil Business Coach

Foto Anne Kooman
Bredavandaag logo
Anne Kooman

In de barbershop ‘Simon Says’ aan de Markendaalseweg was het behoorlijk krap. Een aantal journalisten, businesscoaches en wethouder Meeuwis waren in de zaak voor de bedrijfspitches van zeven jonge ondernemers en de ‘opening’ van Dr. Worst.

De locatie is niet toevallig gekozen. “De eigenaar van ‘Simon Says’ was onze eerste ondernemer”, vertelt businesscoach Hans van Agt. “Het is mooi om de vijfhonderdste hier te feliciteren.”

Met een wijntje in de hand opent wethouder Meeuwis de middag. Hij is trots op de starters. “Grote bedrijven brengen geen innovatie. Het is voor de economische vitaliteit belangrijk dat er vernieuwende ideeën komen en jonge ondernemers brengen die. Een bedrijf als Apple begon ook met één man, en kijk eens waar dat nu staat.”

Een aantal ondernemers die zijn begonnen met de hulp van BCB gaf korte presentaties van hun bedrijf. De wethouder gaf daarna aan waarom dat bedrijf verschil gaat brengen in onder andere Breda. Een voorbeeld van een bedrijf waar de wethouder erg blij van werd, was ‘Van de Lande en dochter’. Deze onderneming regelt senioren verhuizingen. Als er bijvoorbeeld iemand is overleden, maken het huis of appartement weer klaar voor nieuwe bewoners, zodat de familie van de overledene daar niet aan hoeft te denken. “Een superidee!”, zegt wethouder Meeuwis enthousiast. “Iedereen gaat een keertje dood, dus hier zit toekomst in.”

Farid Darkaoui is teamleider van BCB. Volgens hem beginnen ongeveer 250 van de 500 starters echt een bedrijfje. “Daar hebben ze onze hulp bij nodig. Je merkt dat ze wel een goed idee hebben, maar dat het hen nog ontbreekt aan een aantal vaardigheden, zoals marketing of verkoop. Als wij daarbij helpen, zullen ze eerder slagen dan zonder onze hulp.”

Aan Hans van Agt is in ieder geval te zien dat hij blij is dat hij de jonge ondernemers kan helpen. Als een trotse vader staat Van Agt te luisteren naar hun pitches en als ze er even niet uit komen, schiet hij ze meteen te hulp.

Tot 1 oktober kunnen mensen met een goed idee of ondernemingsplan nog rekenen op de steun van BCB. “Het is geen eeuwig project, dus jonge ondernemers moeten er snel bij zijn als ze nog iets willen beginnen”, aldus Darkaoui.