menu

Nieuws

‘Voor Pasen winkelen bij StadaStores’

foto Wijnand Nijs
Wijnand Nijs

STEENAKKER - De winkels bij StadaStores, zoals het winkelgebied in het Stadionkwartier gaat heten, openen nog voor Pasen. Dat zegt een woordvoerder van eigenaar Hinke Fongers. Het ziet er naar uit dat het volledige nieuwe winkelcentrum verhuurd is.

Dat betekent dat er 13.500 vierkante meter aan winkeloppervlakte is verhuurd. “Daarvan heeft Jumbo iets minder dan de helft, 6000 vierkante meter”, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat bijna alle bedrijven inmiddels getekend hebben.

De oorspronkelijke bedoeling was dat de bedrijven uit winkelcentrum De Lunet zouden verhuizen naar het stadionkwartier. Bij De Lunet zouden appartementen ontwikkeld worden door Heja. Na het faillissement van deze projectontwikkelaar was dat van de baan.

Toch betekent dit niet dat er geheel nieuwe bedrijven komen. “Het een sluit het ander niet uit”, aldus de woordvoerder van de eigenaar. Zo kan het zijn dat de eigenaar van de Marskramer, het Blokker-concern, een andere formule in StadaStores huisvest.

Volgens hem zijn de huurcontracten bij De Lunet een zaak tussen de huurders en de verhuurder daar. “Dat is niet aan StadaStores.”