menu

Nieuws

Bredase video-app Clipster maakt wereldwijde opmars

Loek Wermenbol van Outpost11, dat Clipster ontwikkelde. foto Wijnand Nijs
Wijnand Nijs

GINNEKEN - Bij internetbureau Outpost11 knijpen ze zich nog geregeld in de arm of ze niet dromen. Hun video-app Clipster voor Facebook verspreidt zich als een olievlek over de wereld. En als kers op de taart volgde een telefoontje uit het Google-hoofdkantoor in Amerika. Of ze ook een YouTube-versie wilden maken.

Het klinkt als een sprookje, en ze voelt het ook, geeft directeur mede-eigenaar Loek Wermenbol aan. “Het is een ongelooflijke eer dat het grootste internetbedrijf ter wereld je hiervoor benadert. Dat is echt heel gaaf. Het geeft aan dat ook als Bredaas bedrijf van alles mogelijk is.”

Clipster bestaat pas sinds februari van dit jaar. “We hebben het ontwikkeld als gratis app voor Facebook. We wilden met iets komen waar niet alleen onze klanten iets aan hadden. Dat werd Clipster.”

Wermenbol constateert dat video op internet een enorme vlucht neemt. “Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar een mogelijkheid om video op de juiste, sociale manier voor hun merk te laten werken. Merkbeleving was de ontbrekende factor. Daarom hebben wij Clipster ontwikkeld.”

Merkbeleving
Clipster is volgens Outpost11 de Social Video Engagement oplossing waar merkbeleving wel tot zijn recht komt. Bedoeling was ook dat de app op Facebook eenvoudig te gebruiken moest zijn, in tegenstelling tot de bestaande apps. Na het toevoegen van de app aan een Facebookpagina, kunnen door middel van zoekvragen video’s van zowel Vimeo als Youtube worden toegevoegd. De video’s worden vervolgens gepresenteerd in een eigen gekozen vormgeving.

Bereik van miljoenen
“Natuurlijk waren er allerlei apps”, aldus Wermenbol, “maar niet zoiets als wij voor ogen hadden en waarbij je in drie stappen al een pagina hebt.” Het idee sloeg aan, merkte de Bredase ondernemer. “We zien dat mensen over de hele wereld Clipster gebruiken. Als je kijkt naar het bereik van alle pagina’s die Clipster hebben, dan kom je aan miljoenen.”

Het gebruik van Clipster op Facebook wekte ook de interesse van Google Amerika. “Zij wilden een dergelijke makkelijke applicatie voor Youtube. Daar is Clipster nu een betaalde dienst voor partners.”

Google developer
Het leverde Clipster het unieke label op van Google Engagement Solutions Developer. Slechts enkele andere partijen in de USA hebben ook deze kwalificatie. Hierdoor kunnen er exclusief producten en diensten worden aangeboden aan de klanten van Google.

Waar het allemaal toe moet leiden? “Dat is lastig in te schatten. We houden met alle scenario’s rekening. Het kan een enorme vlucht nemen.”