menu

Nieuws

Wethouder wil duidelijkheid over Glazen Huis Oude Vest

Lokatie project Glazen Huis. foto Erik Eggens
Erik Eggens

CENTRUM - Het stadsbestuur wil duidelijkheid over de realisatie van het Glazen Huis dat op de stoep voor de bibliotheek en de Nieuwe Veste moet verrijzen. Wethouder Alfred Arbouw gaat nog in gesprek met initiatiefnemer Van Opstal.

Het plan dateert al uit 2001. In dat jaar vroeg en kreeg Van Opstal een vergunning om het pand te bouwen op de stoep voor de bibliotheek. Omdat het geen woon- of kantoorruimte betrof, zag de wethouder geen aanleiding om in gesprek te gaan met Van Opstal.

Maar op 4 september kwam het onderwerp ter sprake in de raadscommissie Ruimte. "Ik ga in gesprek met de vergunninghouder over de realisatie van het project", meldt wethouder Alfred Arbouw in een brief aan de commissieleden. "Indien de vergunninghouder p[ korte termijn niet tot realisatie wil overgaan, kan ik me voorstellen dat het traject van vergunningintrekking wordt gestart."

Van Opstal heeft destijds de grond aangekocht en geeft aan dat 'niet voor niets te hebben gedaan'. In het verleden heeft het beheerbedrijf pogingen gedaan huurders voor het pand te werven, maar dat is vooralsnog niet gelukt. Momenteel doet de stoep nog dienst als fietsenstalling.