menu

Nieuws

Mastbosch Hotel Breda gaat fors uitbreiden

Mastbosch Hotel Breda. foto Erik Eggens
Erik Eggens

MASTBOS – Het Mastbosch Hotel in Breda staat aan de vooravond van een forse uitbreiding. Tenminste, als alle partijen het er mee eens zijn. Eigenaar Peter Werther pakt de uitbreiding van het hotel naar eigen zeggen ‘secuur aan’.

Zo moet het aantal tweepersoonskamers van het hotel moet verdubbelen: van 50 naar 100. Om een vleugel van het statige pand aan de Burgemeester Kerstenslaan komt ‘een schil om het bestaand gebouw heen’, die deze uitbreiding mogelijk moet maken.

Volgens Werther is de uitbreiding nodig om het hotel levensvatbaar te houden. Hoe veel Werther precies investeert is nog niet duidelijk, maar hij gaat uit van ‘enkele miljoenen’.

Het hotel heeft het naastgelegen pand opgekocht om nieuwbouw te plegen. Dat krijgt een ander uiterlijk dan het Mastbosch Hotel nu heeft.

Werther wil secuur te werk gaan omdat ‘iedereen wel een mening heeft over het pand’. “De omgeving, het bos, luister bovendien heel nauw. Daarnaast treden we met de uitbreiding buiten ons erfrechtgebied. De Commissie Welstand heeft een voorlopig positief oordeel gegeven, maar ook andere betrokkenen worden gehoord”, aldus Werther.

Volgens de Commissie Welstand wordt de uitbreiding een combinatie van stijlen: op hoofdlijnen historisch, met modern materiaal. Architektenburo Van Schendel gaf het witte negentiende eeuwse hotel een vleugel met drie verdiepingen van zwarte baksteen, bekleed met gepatineerd zink.

Aan een uitspraak over wanneer de uitbreiding voltooid is, waagt Werther zich niet.