menu

Nieuws

Kärcher vestigt kantoor en showroom in Breda

foto agriflanders/Flickr.com
Erik Eggens

BREDA - Kärcher, producent van reinigingsapparatuur, vestigt langs de A27 in Breda een groot aantal afdelingen van het bedrijf. Onder andere de Nederlandse sales en marketing, de klantenservice en helpdesk en een Experience Center worden in het Bredase kantoor ondergebracht.

In eerste instantie levert de komst van Kärcher de regio 20 arbeidsplaatsen op met de verwachting dat dit op korte termijn door zal groeien naar zo’n 35 fte's. Op dit moment wordt het pand verbouwd, per 1 april 2012 verwacht men het Kärcher Experience Center operationeel te hebben. De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft Kärcher ondersteund in het vestigingstraject.

“Breda is natuurlijk toch de regionale hoofdstad van Zuidwest-Nederland", constateert managing director Kees Wagtmans van Kärcher Benelux. "Daarnaast is de stad prima aan te rijden vanuit andere locaties in het land. Breda heeft alles in huis om van ons concept een succes te maken.”

Wethouder Cees Meeuwis van Economische Zaken vindt dat de komst van ‘Kärcher opnieuw een bewijs is van het sterke profiel dat Breda inmiddels heeft opgebouwd bij toonaangevende, nationale en internationale investeerders’. “Men kiest weloverwogen voor vestiging in onze regio, en daar zijn we blij mee.” aldus Meeuwis.