menu

Nieuws

Amphia tevreden met plek 58 in Ziekenhuis top 100

foto Colina Boeren/ImiraFoto
Erik Eggens

SPORTPARK - Bestuursvoorzitter Olof Suttorp van Amphia Ziekenhuis Breda vindt de behaalde 58ste plek op de Ziekenhuis Top-100 van het Algemeen Dagblad 'een grote opsteker'. Vorig jaar eindigde het ziekenhuis nog op de 84ste plaats.

"Voor het moment mogen we dus heel tevreden zijn", stelt Suttorp. "Maar laten we eerlijk zijn, voor een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland is het natuurlijk nog lang niet voldoende. We moeten blijvend willen verbeteren. Kritisch naar onszelf blijven kijken. Niet voor de lijstjes, maar om onze patiënten blijvend de beste zorg te leveren."

Op het gebied van de behandeling van borstkanker behaalde het Ziekenhuis aan de Molengracht een vierde plaats. Daarmee is het ziekenhuis het best presterende ziekenhuis van Zuid-West Nederland op dit gebied.

Eerder dit jaar maakte Borstkankervereniging Nederland (BVN) ook al bekend dat Amphia voor het tweede jaar op rij behoort tot de ziekenhuizen in Nederland met goede borstkankerzorg. “Een prachtige prestatie, waar een deskundig team ontzettend hard voor heeft gewerkt”, stelt de bestuursvoorzitter.