menu

Nieuws

Ingrid van Kasteren Ondernemende Vrouw 2011?

foto Brabant10
Bredavandaag logo
Evy van der Sanden

CENTRUM – De Bredase Ingrid van Kasteren is genomineerd voor De Ondernemende Vrouw 2011. Een prijs die uitgereikt wordt door lof magazine en eigenbaas.nl aan vrouwen die moeder en ondernemer zijn.

Van Kasteren heeft twee kinderen (11 en 12 jaar) en heeft daarnaast samen met Héléne van den Boom een onderneming: De Partners. De Partners is een notariskantoor en estate planning, het begeleiden van vermogen van de ene naar de andere generatie toe. Aandachtsgebied van Van Kasteren is ervoor zorgen dat alles belastingtechnisch goed gaat, bijvoorbeeld bij trouwen en overlijden.

De aanmelding
Hoe Van Kasteren bij de wedstrijd terecht kwam? “Ik kreeg een mail toegestuurd met de mededeling dat de procedure gestart was en of ik wat vragen in wilde vullen. Dat heb ik gedaan.” Rond 12 juni kreeg ze tijdens haar verblijf in de Franse Alpen te horen dat ze uitgekozen was uit 150 kandidaten, samen met nog 7 vrouwen.

De Partners
De Partners startte Van Kasteren “noodgedwongen”. De eerste vijftien jaar van haar carrière merkte ze dat notarissen en fiscalisten meer tegen elkaar mopperen dan samenwerken. Ze besloot een fiscalist en een notaris samen in een kantoor te zetten. “Een logisch idee vond iedereen, maar niemand in Nederland deed het. Accountants en fiscalisten worden gewoon samen gezet, waarom notarissen en fiscalisten niet?” Notarissen en fiscalisten missen een stukje kennis van elkaar, dus Van Kasteren vond het heel handig. “Omdat deze onderneming er niet was werd ik noodgedwongen ondernemer, maar ondertussen wil ik niet anders.”

Het besluit
Het besluit nemen om een onderneming te starten deed ze tijdens haar tweede zwangerschap. “In het ziekenhuis ging het een en ander mis waardoor de artsen in het Amphia heel hard moesten werken om me in leven te houden. Dat was een moment waarop ik dacht: oké als je zwanger in een ziekenhuis ligt, verwacht je niet dat je er dood uitgaat, dus ik ga de dingen doen zoals ik ze voor ogen heb. Het was wel spannend met kinderen van twee en drie jaar oud. Ik ben gestart op hoop van zege en het is de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Mensen zeggen wel eens dat een baan hebben en kinderen of ondernemer zijn en kinderen niet goed kan, maar ondernemer zijn geeft je wel een bepaalde flexibiliteit en ruimte.”

Er kan op Ingrid van Kasteren gestemd worden tot 8 juli via www.lofonline.nl/ingrid