menu

Nieuws

Eerste recycle-bedrijf op Digit Parc

Erik Eggens

BREDA – Voor een gebouw op het nieuwe bedrijventerrein Digit Parc heeft makelaar DTZ Zadelhoff alvast een bestemming. In het pand, dat 1500 vierkante meter beslaat, moet een bedrijf komen dat bestaat dankzij recyclebare producten.

“Het gaat er om dat de installaties en inrichting eigendom blijven van het bedrijf dat zich er vestigt, zodat aan het einde deze weer ingenomen worden om te kunnen gebruiken als grondstof voor nieuwe producten van die producenten”, aldus de adjunct-directeur Leon de Lobel van DTZ Zadelhoff.

Het bedrijf is onderdeel van het samenwerkingsverband Tomorrow Starts Today waarin bedrijven als Gispen, Legrand, DTZ Zadelhoff en Philips Nederland samenwerken aan duurzaam ondernemen.

“Er zijn al gesprekken gaande met partijen die het pand willen gaan gebruiken”, zegt de adjunct-directeur. “We hebben laatst het project op de markt gepresenteerd, nu volgen gesprekken met eventuele klanten.” Waneer de bouw van het pand begint, is nog niet duidelijk.

Digit Parc, dan ten zuiden van Teteringen tussen de Noordelijke Rondweg en de Oosterhoutseweg ligt, wordt een bedrijventerrein dat slechts voor een kwart wordt bebouwd. De overige 75 procent wordt groen zodat het bedrijventerrein een parkachtig uiterlijk krijgt.