menu

Nieuws

Bijenkorf wil grotere vestiging

foto De Bijenkorf
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De Bijenkorf heeft belangstelling voor het gebied Achter de Lange Stallen. Daar zou een grotere vestiging van het warenhuis moeten komen. Komende maanden gaat de winkel samen met de gemeente en de projectontwikkelaars bekijken wat de haalbaarheid is.

De belangstelling van de Bijenkorf is nieuw voor het gebied waar nu Mols Parking gevestigd is, begin vorig jaar presenteerde Breda een plan voor het gebied, waar meer winkels zouden moeten komen.

Breda is blij met de belangstelling van de Bijenkorf. Burgemeester Van der Velden: “Het kan een grote impuls geven aan de binnenstedelijke ontwikkeling en vergroot nog de aantrekkingskracht van Breda als winkelstad. Het bevestigt ook de kracht en betekenis van de regio met Breda als centrumstad."

Verder is duidelijk geworden dat de betrokken partijen naar aanleiding van de kredietcrisis de risico’s en de geplande rendementen gedetailleerder in beeld willen krijgen. Daarom wordt een aantal zaken nog verder uitgezocht voordat de architectonische uitwerking start.

Het komend halfjaar wordt bekeken hoe de Bijenkorf in het plan gepast kan worden en wat de gevolgen zijn voor parkeren en de aanvoer van goederen en wat de financiële consequenties zijn.

Eind van dit jaar moet dat leiden tot nadere afspraken met en tussen alle partijen. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om een en ander goed te keuren.