menu

Economie

Ministerie keurt fusie AlleeWonen en WEL goed

BREDA - De fusie van AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur (WEL) komt steeds dichterbij. Zeker nu  minister Ronald Plasterk (Wonen en Rijksdienst) goedkeuring heeft gegeven aan hun fusieplannen.

VVV Breda gaat per oktober op in nieuwe citymarketing

BREDA -  VVV Breda houdt per oktober van dit jaar op te bestaan als zelfstandige organisatie. Het toeristisch bureau gaat op in de nieuwe citymarketingorganisatie die Breda aan het opzetten is.

‘Titel beste Binnenstad kan binnenstad impuls geven’

BREDA - Breda heeft de nominatie voor de titel Beste Binnenstad 2017-2019 te pakken. Eind november wordt duidelijk of de Parel van het Zuiden het wint van Arnhem. Dat zou mooi zijn, zegt Koert Vermeulen van het Ondernemersfonds. “Wat dat levert gegarandeerd extra bezoekers op.”

Bredase familiebedrijven Westenburg en De Keyzer starten nieuw bedrijf

BREDA  - De Bredase familiebedrijven De Keyzer Zekerheid en Westenburg Assurantiën starten 1 januari 2018 gezamenlijk KeyWest Insurance. Bij het bedrijf komen vijftien medewerkers te werken die nu nog voor de afzonderlijke bedrijven actief zijn.

Breda in finale Beste binnenstad

BREDA - Breda is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van Beste Binnenstad. Breda neemt het op tegen Arnhem. 

Karrestraat stroomt vol voor opening Hudson's Bay

BREDA - Even leek het erg rustig te blijven, maar op het laatste moment nam de stroom nieuwsgierigen toch toe. De Karrestraat stroomde dinsdagmorgen tegen 11.00 uur vol voor de opening van warenhuis Hudson's Bay.

Breda heeft weer warenhuis: Wandel mee door Hudson's Bay (video en foto's)

BREDA - Warenhuis Hudson's Bay opent dinsdag 12 september na een intensieve verbouwing van zo'n half jaar. Daarmee heeft Breda na het faillissement van V&D weer een echt warenhuis, met zeventienduizend vierkante meter aan vloeropppervlak én weer voor zo'n driehonderd mensen.

Nog vijf reserveringen bedrijven voor kavel Rithmeesterpark

BREDA - Breda heeft met Krinkels het vijfde bedrijf vastgelegd dat zich gaat vestigen op Rithmeesterpark. Nog eens vijf bedrijven hebben een kavel gereserveerd. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

Bredase startup Synple haalt €1,1 miljoen op

AMSTERDAM/BREDA - De logistieke tech startup Synple uit Breda krijgt een financiële injectie van 1,1 miljoen euro. Het geld komt van investeerders Newion en Mainport Innovation Fund II.

Pagina's