menu

Economie

Appartementen en kantoor in voormalige Pastorie Ginneken

BREDA - De voormalige Pastorie aan de Ginnenkenweg wordt getransformeerd naar woningen en kantoorruimte. Bouwer Maas-Jacobs heeft daarvoor van Parochie van de Heilige Familie de opdracht gekregen. Oomen Architecten uit Breda maakt het ontwerp.

Nieuwe vaarseizoen: In drie dagen in een sloep van Drimmelen naar Breda

BREDA - Op de steiger aan de Prinsenkade is woensdagmiddag het vaarseizoen geopend door wethouder Boaz Adank. Samen met de nieuwe exploitant van de haven lanceerde hij het nieuwe arrangement ‘Varen & Slapen’. Adank gaf sloepbezitters uit Drimmelen de eerste spaarkaart.

Zo gaat NHTV in het Klooster eruit zien (video)

BREDA - NHTV staat aan de vooravond van een grote transitie. De onderwijsinstelling begint in mei met de verbouwing van het voormalige klooster aan de Mgr Hopmanstraat. In een video die NHTV online heeft geplaatst is te zien hoe het pand eruit gaat zien na de verbouwing.

Rond zomer duidelijkheid plan 160 huizen Molenkwartier

BREDA - Halverwege dit jaar moet duidelijk zijn op welke wijze het plan voor zo’n woningen in het Molenkwartier kan worden gerealiseerd. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw in een brief aan de gemeenteraad.

Duurzaam ondernemen: 60.000 euro per jaar besparen, met afval

BREDA - In 2044 wil Breda energie-neutraal zijn. 40% van de CO2 emissie in Breda komt van bedrijven. In deze serie belichten we grote en kleine Bredase ondernemers. Welke stappen nemen ze om die uitstoot terug te dringen? En waar lopen ze tegenaan?

‘170 woningen op plek voormalig UWV-gebouw Markendaalseweg’

BREDA - Eigenaar V.O.F. Residential Breda heeft een plan ingediend om op de plek van het voormalige UWV-gebouw aan de Markendaalseweg woningen te bouwen. In het plan zou ruimte zijn voor maximaal 170 woningen. Een deel daarvan zou sociale huur moeten zijn.

‘100 appartementen en stadstuin Dr Jan Ingen Houszplein’

BREDA - Ontwikkelaar Vrijborg uit Vught uit wil in de voormalige kweekschool aan het Dr Jan Ingen Houszplein 60 tot 80 appartementen vestigen. Daarnaast wil hij aan de kant van de Vestkant een nieuw deel bouwen met nog eens veertig appartementen. In het pand is nu De Rooi Pannen gevestigd.

PostNL verwijdert deze 91 brievenbussen uit het straatbeeld

BREDA - Op 91 plaatsen in de gemeente Breda verdwijnen in de loop van het komende kwartaal de kenmerkende oranje brievenbussen uit het straatbeeld. Dat heeft PostNL bekendgemaakt. In de gemeente Breda blijven 87 brievenbussen staan, vijf nieuwe worden geplaatst.

Pagina's