menu

Nieuws

Laatste kunstwerken vinden plaatsje op ART Breda

foto
David Hup
Een standhouder brengt de laatste kunstwerken richting zijn stand.
Wijnand Nijs

BREDA - De keurmeesters hebben hun ronde gemaalt, de standhouders de laatste hand gelegd aan hun stand. In de hal van Breepark zijn de 79 stands klaar voor vijf dagen ART Breda. Het is de eerste editie in de vorig jaar geopende evenementenhal op het evenemententerrein.  

ART Breda opent woensdag om 14.00 uur voor genodigden, donderdag is de eerste dag voor het publiek. De deuren gaan dan om 11.00 uur open.  Onder de exposanten ook de Bredase klokkenspecialist Niko van Keep, die al jaren van de partij is, maar ook Lennart Booij. Deze in Amsterdam wonende kunsthandelaar groeide op in Breda en staat voor het eerst met glaswerk van René Lalique en keramiek van Pablo Picasso op de beurs. Het werk dat hij meebrengt omschrijft hij als wulps

Ook het Stedelijk Museum en BredaPhoto zijn aanwezig op kunst- en antiekbeurs ART Breda, die van donderdag tot en met zondag bij Breepark wordt gehouden. 

Het Stedelijk Museum Breda laat een voorproefje zien van de expositie True Beauty (tot 19 augustus in het museum), die bestaat uit de mooiste foto’s, video’s en visualisaties van wetenschappelijke toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in

BredaPhoto gaat tijdens het festival in de foyer terug in de tijd, samen met ‘collodion-fotograaf’ Peter van Hal. Hij fotografeert mensen zoals dat 175 jaar geleden ook al gebeurde. Daarmee slaat het festival, dat van 5 september t/m 21 november plaatsvindt, een bruggetje naar het thema ‘To Infinity and Beyond’, dat gaat over de impact van technologie op de mens en zijn toekomst.

Inrichting van de stand is een nauwkeurig werkje. foto Davip Hup