menu

Nieuws

Cultuurprijs van 1000 euro voor talentvolle klassieke musici

foto
Vinnie de Laat
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De BN DeStem Cultuurprijs draait dit jaar om klassieke muziek. De inschrijfttermijn voor nieuw talent uit Zuidwest-Nederland is geopend. Kandidaten kunnen zich tot 1 mei melden. De finale is op vrijdag 21 september in de concertzaal van De Nieuwe Veste in Breda. De BN DeStem Cultuurprijs van 1000 euro wordt sinds het jaar 2000 uitgereikt in telkens wisselende kunstgenres zoals schilderkunst, dance, cabaret, poëzie, film en
singer-songwriter.

Dit jaar staat de prijs in het teken van klassieke muziek. De organisatie berust bij de Stichting Johan Diepstraten, opgericht na het overlijden van de naamgever die werkzaam was voor de NHTV en BN DeStem. De prijsuitreiking gaat altijd gepaard met de NHTV-Breda University of Applied Sciences lezing die dit jaar wordt gehouden door de in Breda woonachtige componist Daan Manneke.

Deelnemers vanaf 12 jaar moeten een link hebben met het verspreidingsgebied van BN DeStem. Ze moeten hier wonen, werken of studeren of dit in het verleden gedaan hebben. Deelnemers kunnen zich aanmelden als solist of als duo. Ze kunnen ook meedingen naar de Publieksprijs.