menu

Nieuws

11 over: NS-prins Julius met speciale coupé naar Kielegat

foto
Fred Boender
Wijnand Nijs

BREDA - Breda krijgt een nieuwe prins carnaval. Tenminste, hij heet Prins. Julius Prins. Samen met zijn Raad van Elf komt hij met een speciale trein zaterdag van Den Haag naar het Kielegat. Met dank aan de NS.

Dat Julius als Prins als Prins naar het Kielegat komt is eigenlijk toeval. “We wilden al naar Breda gaan voor carnaval. Een maat van mij, Floris, komt uit Breda. Die had onze vriendengroep uitgenodigd. Daarna stuurde een andere vriend een berichtje over die actie, moet je even aanvragen. Dat deed ik en ik kreeg al snel een mailtje terug.”

Als gevolg van zijn reactie mag hij met mag met 11 vrienden mee met de Prinsencoupé van de NS. “Op station Den Haag Centraal start de feestelijke reis. De groep krijgt een cape, steek en scepter om een ware Raad van Elf te worden”, aldus de woordvoerder van de NS.

Julius is enthousiast gemaakt door zijn vriend Floris. “Hij is geboren en getogen in Breda. Hij zei altijd al ‘Je moet een keer carnaval komen vieren in Breda’. Floris wilde het sowieso een keer laten zien. Hij zit er al jaren over op te scheppen. Wat hij zei over het carnaval in Breda? Je ziet van jong tot oud feest te vieren. Dat is iets wat je niet vaak ziet. Oudere mensen die helemaal uit hun bol gaan. Dat lijkt me mooi.”

“Zelf heb ik dat niet met de paplepel ingegoten, ik kom van de Veluwe. Daar wordt geen carnaval gevierd”, lacht hij.

Moeilijk om vrienden te vinden die mee wilden, was het niet. “Absoluut niet. Geen enkele moeite. Ik had er eerder teveel dan te weinig.” Hoe hij verkleed gaat, weet hij nog niet echt. “Floris heeft ons een lesje geleerd hoe we verkleed moesten gaan. Dat we er wel een beetje moeite voor moeten doen. Hij heeft het eigenlijk geregeld. Volgens mij heeft hij voor mij een astronautenpak geregeld.”

Prins Julius heeft er zin in. “Ik heb geen idee wat ze precies in petto hebben voor me, maar het wordt sowieso leuk.”