menu

Nieuws

‘Redhead Days moet in Breda blijven’

foto
Stadsfotograaf Breda
Op de weg terug van de groepsfoto.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda moet er alles aan doen om de Redhead Days te behouden voor de stad. PvdA en VVD roepen het college op in gesprek te gaan met de organisatie.

Woordvoerders van beide coalitiepartijen verbazen zich over het aangekondigde vertrek van het evenement dat volgens hen onlosmakelijk met Breda is verbonden.

“Op zondag verkondigde de organisatie nog dat er nog nooit zo’n grote roodharigen kroegentocht was georganiseerd. Aan de hoeveelheid kroegen kan het dus niet liggen. Nota bene heeft men meer subsidie gekregen dan het voorgaande jaar”, schrijven Sven Planken (VVD) en Henk van der Velde (PvdA) aan het college.

“De fracties van VVD en PvdA begrijpen dat festivals zich ontwikkelen en zich ook moeten aanpassen aan de eisen en wensen van deze tijd en haar bezoekers. Echter begrijpen we niet dat de organisatie op deze manier afscheid neemt van Breda.”

“Roodharigendag is inmiddels onlosmakelijk verbonden aan de stad Breda. Het moet toch mogelijk zijn dat festivalstad Breda Redhead Days voldoende moet kunnen bieden om toch te blijven”, schrijven beide politici. “Wij roepen het College dan ook op om met de organisatie in gesprek te gaan en om te bezien of de organisatie dit besluit wil heroverwegen.”

Eerder gaf de hotelbranche al aan dat een vertrek een aderlating zou zijn.