menu

Nieuws

Hardwell: ‘Breda Live met geen ander optreden te vergelijken’

foto
Vinnie de Laat
Hardwell heeft het naar zijn zin.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda Live is zoals Robbert van de Corput het omschrijft ‘een thuiswedstrijd’. “Dit is echt thuiskomen, dat kun je met geen ander optreden vergelijken.” Met een dampende show vol spectaculaire visuals kreeg hij de grootste kroeg van de stad twee uur lang in beweging.

Voorafgaand aan Breda Live vertelt Van de Corput backstage over zijn zomer. Terwijl op de achtergrond Nick en Simon het Bredase publiek de ene na de andere meezinger voorschotelen, zit de dj relaxt in het schaduwrijke zitje.

Breda Live is dan ook bijna letterlijk zijn thuis. Want hoe vaak stond hij al wel niet op het festival. “Laten we gaan tellen”, lacht hij. “Ik denk dat dit nummer vijf is. Een keer met Tiësto samen, maar voorheen heb ik natuurlijk ook Dancetour gedaan. Ik denk dat dit de tiende keer is dat ik op het Chasséveld sta.”

- Dat gaat niet vervelen?
“Zeker niet nee. Nooit. Alleen al vandaag het wakker worden. Al die appjes van mensen uit Breda die er zoveel zin in hebben. Dit is echt thuiskomen, dat kun je niet vergelijken met een ander optreden. In het publiek zie ik alleen maar mensen met wie ik in de klas heb gezeten, of familie. Dit is gewoon gezellig. Dat is ons Breda.”

Breda Live is optreden een van deze zaterdag. Van de Corput heeft als Hardwell nog steeds een moordend reisschema. Vandaag is hij net terug uit Rusland. “Waar ik zat? Als ik het kon uitspreken zou ik het zeggen. Het was een uurtje vliegen ten noorden van Moskou. Wel echt een heel vet festival. Alpha Future People.”

Om een indruk te geven van de planning, die alleen gehaald kan worden door de strakke hand van tourmanager Manny. “Ik ben om half negen geland. Daarna een dutje gedaan, bij pa en ma gegeten en nu hier.” En na Breda Live volgde nog een nachtelijk optreden tijdens de laatste editie van Sensation White. “Ook echt een hele eer.” 

Nieuwe muziek
De zomer is de tijd van een haast eindeloze reeks aan optredens. “Heel veel Ibiza, ontzettend veel festivals. Ik denk dat we zestig vluchten doen in juli en augustus. Van Amerika tot Roemenië, tot Japan. Zes keer Ibiza, waarvan twee keer Amnesia.”

Robbert van de Corput backstage bij Breda Live. foto Vinnie de Laat

De zomer is de tijd van optredens. “Muziek maken lukt niet in juli en augustus. Ik heb net tussen het reizen door net de tijd om mijn radioshow af te krijgen. Voor mij is januari en februari in de aanloop naar Ultra Miami de tijd om muziek te maken. Daar kom ik met nieuw werk. In september ben ik een paar weken vrij, voor ADE, met kerst een weekje. Dat zijn de tijden dat ik de studio in ga.”

Samenwerking
Hardwell werkte de afgelopen tijd vaak samen met andere artiesten. Zoals dat nu gaat via Skype en het over en weer sturen van tracks. Het resulteerde in de hit Creatures of the Night met Austin Mahone. “Hij is echt groot in Amerika, echt een waanzinnig talent. Hij helpt mij daar, ik hem in Europa.”

De komende weken kunnen de festivalgangers veel nieuwe muziek verwachten. “Je moet Hardwell zien als twee dingen: ik heb de radiosingles en de festivalplaten. Ik heb nog veel van die festivalplaten liggen. Er komen er vijf uit in juli en vijf in augustus. Na de zomer komt de opvolger van de radiosingle, de opvolger van Creatures of the night.”

Dat kan weleens heel mooi worden, laat hij doorschemeren. “We zijn nu aan het kijken naar een mooie samenwerking. Dat ziet er allemaal heel goed uit. Dat zou een hele toffe verrassing zijn. Echt een grote naam.” Wie? Een grote glimlach is het antwoord.

Eerst de zomer door, na het thuiskomen in Breda bij Breda Live.

Bekijk foto's van Breda Live vrijdag en Breda Live zaterdag