menu

Nieuws

Van een digitale Rembrandt tot antieke uurwerken op ART BREDA

foto
Yvonne Keulaars
De kunst- en antiekbeurs is van 7 mei tot en met 14 mei te bewonderen aan De Parade.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Befaamde kunst- en antiekhandelaren zijn met hun topstukken afgereisd naar Breda. Op ruim 5.500 vierkante meter zijn hun collecties te bewonderen tijdens ART BREDA.

De vierde editie van de kunst- en antiekbeurs is gevestigd in en rond het voormalig Breda’s Museum aan de Parade. Dit jaar heeft de beurs een andere opzet. “We hebben tenten, rode lopers en een foodtruck”, aldus directeur Erik Hermida. “De beurs heeft deze keer een soort festival tintje.”

Daarnaast leent het voormalig museum, en tevens 19de eeuwse kazerne, zich volgens Hermida uitstekend voor het evenement. “Omdat de museale stukken hier uitstekend tot hun recht komen”, aldus de directeur. “Daarnaast zijn alle objecten gekeurd om te kijken of alles echt en in orde is.”

Eén van de bijzondere exposities is het technologische kunstproject The Next Rembrandt. Het ‘schilderij’ is een door de computer ontworpen portret, zoals dat door Rembrandt geschilderd zou kunnen zijn. Investeerder Cees Meeuwis heeft het kunstwerk naar Breda gehaald.

Een andere verrassing is het bijzondere schilderij van Isaac Israëls. ‘De Luitspeler’ verschijnt na meer dan tien jaar weer op de markt. Het kunstwerk wordt tentoongesteld en te koop aangeboden. Ook Het Drents Museum is te gast met een selectie uit de vaste collectie getiteld 'Alle vogels op een stokje'.

ART BREDA gaat zondag open voor het publiek. Van 7 tot en met 14 mei is de kunst en antiek in het voormalig museum aan de Parade te bewonderen. Van klokken en juwelen tot fotografie, glas, schilderijen en keramiek. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.artbreda.nl.