menu

Nieuws

Ook Zonder Corry Koningsdag

foto
Perry Roovers
Wijnand Nijs

BREDA - Het zat er wel in, maar deze woensdag hakte de Venise Bar toch maar de knoop door: Het wordt donderdag in Breda ook geen Corry Koningsdag. De diva van het levenslied zou ouderwets de halstraat op z'n kop komen zetten, maar het ontbreken van de vergunning voor een buitenpodium doet de Venise en Konings de das om.

"Ik vind het erg vervelend om de mensen te moeten teleurstellen dat het niet doorgaat", laat Edwin van de Venise in een reactie weten. "Ik ga proberen het optreden te verplaatsen naar een andere datum in overleg met de Gemeente Breda."

Net als op andere plaatsen in de Bredase binnenstad is er geen vergunning voor een buitenpodium of buitenbar. De horeca en de gemeente konden het afgelopen vrijdag niet eens worden over de vergoeding voor de veiligheidsmaatregelen en de verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Daarop strandde de vergunningaanvraag. Veel cafés hebben nu hun activiteiten naar binnen verplaatst. Voor Corry Koningsdag was dat geen optie. "Dat is niet rendabel."