menu

Nieuws

Gemeente zoekt naar nieuwe invulling vrijgekomen ruimte Electron

Bredavandaag logo
Amber Kuijs

BELCRUM - De gemeente is op zoek naar een nieuwe invulling voor de vrijgekomen ruimte in het pand van Electron. De ruimte komt vrij nadat Stichting Electron heeft aangekondigd te verhuizen.

De invulling moet passen in het transformatieproces dat in het Havenkwartier loopt, aldus de gemeente. Naast stichting Electron biedt het pand ook onderdak aan andere kunstenaars, creatieve ondernemers en een werkplaatsfunctie. Daarom is de gemeente in samenwerking met diverse partijen aan het werken aan gezamenlijke activiteiten in het pand van Electron, onder meer op het gebied van programmering.

“De gemeente Breda is sinds 1 januari 2017 eigenaar van de panden KlaversJanssen in het Havenkwartier. Daarnaast is de gemeente eigenaar van het pand Electron”, meldt de woordvoerder van de Gemeente Breda. “Het cultureel en industrieel erfgoed in het Havenkwartier maken een interessante ontwikkeling door. In het cluster cultuur in dit gebied ontwikkelt zich een subcultuur waaruit interessante creatieve ideeën en initiatieven voortkomen, die in de ontwikkeling van het gebied richtinggevend kunnen zijn.”

De nieuwe invulling moet volgens de gemeente een waardevolle toevoeging zijn voor het gebied als het gaat om levendigheid en het zorgen voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. “Met diverse partijen wordt onderzocht welke mogelijkheden het vrijkomen van ander industrieel erfgoed biedt om dit cluster verder te versterken.”