menu

Nieuws

Art Breda wil meest Belgische beurs van Nederland zijn

foto
Stadsfotograaf Breda
Drukte op de eerste dag in 2016.
Wijnand Nijs

BREDA - Kunst- en antiekbeurs Art Breda wil in 2017 meer Vlamingen naar Breda trekken. Afgelopen jaar kwamen volgens directeur Erik Hermida zo’n 800 zuiderburen op bezoek. De beurs is komend jaar voor het eerst in evenementenhal De Bree.

Art Breda heeft al een aantal Belgische standhouders. “Onze ervaring is dat veel van de bezoekers op uitnodiging van een standhouder komen. In Nederlands sprekend België is geen goede beurs, vandaar dat we ons echt op België kunnen richten”, geeft Hermida aan.

Doordat de beurs de kosten in de hal beter in de hand heeft - de afgelopen jaren waren de stookkosten in de tijdelijke paviljoens op enig moment 60.000 euro - kan er ook meer aan promotie gedaan worden. “In België beginnen we daar komende week al mee.”

De plaats van de evenementenhal, aan de rand van de A27, is gunstig voor Belgische bezoekers, verwacht Hermida. “Belgen denken echt dat dit België is en gaan makkelijk op en neer. Den Bosch is bijvoorbeeld al weer te ver voor ze.”

Nieuw aan Art Breda is ook de expositie die het Drents Museum inricht. Het museum komt met kunst waarin dieren een grote rol spelen. Op een stand van 75 vierkante meter komen zo’n twintig stukken uit de eigen collectie naar Breda.

Afgelopen jaren gaven het Breda’s Museum en MOTI al eens invulling aan een museale stand.