menu

Nieuws

In acht uur 38 korte films op Korte Film Festival

foto
Colinda Boeren/ImiraFoto
17 september in het Chassé Theater.
Wijnand Nijs

BREDA - 38 filmmakers hebben hun korte film ingezonden voor het Korte Film Festival dat op zaterdag 17 september in Breda gehouden wordt. In totaal zijn er die zaterdaf vijftig films te zien.

De films worden vertoond in drie zalen van Chassé Cinema. De eerste vertoning start om 11.00 uur. Daarnaast zijn er colleges over het kunstgenre Korte Film, gegeven door filmkenners Wim Franssen, Abdol Motavassel en Jan Salden.

Onder de 38 inzendingen veel filmmakers uit Breda. Jasper Bruijns, Angelo Raaymakers, Ennya Larmit, Jelle van Meerendonk, Kasper Mols, Yorn Heijnen, Koen Verheijden, Lidia van Hooijdonk, Mirte Meeus, Irene Lagendijk, Johan Marijnissen, Josefien van Kooten, Sebastiaan Thomas, Berendse, Tamino Parren en Loes Janssen. Hun films zijn te zien tussen 11.00 en 19.00 uur. In het avondprogramma vanaf 19.30 uur worden de films van de genomineerden nog eens vertoond.. Tot slot wordt de BN DeStem Cultuurprijs uitgereikt.

Naast de inzendingen die meedingen naar de BN DeStem Cultuurprijs worden de hoogtepunten in de 110-jarige geschiedenis van de Korte Film vertoond. De bekendste film van de dag is ongetwijfeld de negen minuten durende Oscarwinnaar 'Father and Daughter' van Michael Dudok de Wit van wie nu zijn lange animatiefilm 'The Red Turtle' bezoekersrecords breekt in de Nederlandse bioscopen.

Toegangskaarten voor het Korte Film Festival kosten 7,50 voor overdag, 5 euro voor de avond of 10 euro voor een passepartout.