menu

Nieuws

‘Vlaggenplan’ voor Bredase evenementen in ontwikkeling

foto
Freek de Swart
Bredavandaag logo
Hanneke van Bokhoven

BREDA - Vaak worden grote evenementen zichtbaar gemaakt door het plaatsen van promotievlaggen door diverse toegangswegen naar de Bredase binnenstad. Volgens Maarten Mendelaar van Stichting BEO (Bredase Evenementen Ondersteuning) is het de bedoeling om dit vanuit één punt te gaan coördineren.

Het plan moet ervoor zorgen dat de vlaggen voor ieder evenement hetzelfde worden gepresenteerd. “Het traject staat nog in de kinderschoenen. Wij denken hier als partner van gemeente Breda in mee. We proberen nu met een aantal evenementen een pilot uit om te kijken hoe we de promotie van evenementen in Breda op een lijn kunnen krijgen”, zegt Mendelaar.

“Eind 2016 gaan we kijken wat wel of niet heeft gewerkt. Art Breda had dit jaar bijvoorbeeld tien punten door de stad met elk drie vlaggen. Dit nemen we mee als uitgangspunt.”

Het vlaggenplan wordt volgens Maarten Mendelaar van Bureau BEO ontwikkeld om de stad en de evenementen beter te promoten. “We willen met dit vlaggenplan eenzelfde uitstraling creëren die aan bepaalde kwaliteiten kan voldoen. Aan het plaatsen van vlaggen om evenementen te promoten, zijn eisen verbonden. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de masten en de ton waar ze in staan.