menu

Nieuws

Minder inschrijvingen Grote Optocht Kielegat, wel meer grote wagens

Bredavandaag logo
Niels Paans

BREDA - De stichting Bredase Carnaval Viering (BCV) heeft zaterdag 69 inschrijvingen ontvangen voor de Grote Optocht in ‘t Kielegat. Hiermee zijn er, in vergelijking met vorig jaar, acht inschrijvingen minder binnen. Wel hebben zich meer grote wagens aangemeld.

De Grote Optocht, die dit jaar het thema ‘Dur Zwaojt Wa’ heeft, vindt plaats op maandag 8 februari in ‘t Kielegat. Inschrijven voor de optocht kon afgelopen zaterdag in café Parkzicht. Vorig jaar schreven 77 deelnemers zich in. “Dit jaar zijn de inschrijvingen inderdaad iets minder, maar het aantal is niet drastisch gezakt,” zo vertelt Rob Knobel, voorzitter commissie optochten.

“Er zijn minder kleine groepen en minder kleine wagens, maar tegelijkertijd wel weer meer grote wagens. Waar het aan ligt weet ik niet. Misschien heeft het iets te maken met het prijzengeld”, aldus Knobel. “Desondanks zijn we tevreden over het aantal en gaan we met een goed gevoel richting de optocht in februari.”

Vorig jaar verhoogde de stichting het prijzengeld voor de beste wagens, groepen, paren, individuen en randgemeenten. Dit jaar is het prijzengeld ongewijzigd gebleven. Grote wagens maken kans op de hoofdprijs van € 2000, terwijl kleine wagens € 1000 kunnen winnen.