menu

Nieuws

Breda mag voor het eerst meedenken over carnavalsmotto

Tessa Gorissen

BREDA - Bredanaars mogen voor het eerst meedenken over het nieuwe motto van carnaval 2017. Iedereen kan een motto insturen en de beste wordt gekozen door een onafhankelijke jury. De ideeën kunnen worden ingezonden tot 2 december 2015.

De Stichting Bredase Carnaval Viering bedacht tot dit jaar het carnavalsmotto. Komend jaar wil de stichting het anders aanpakken en mag iedereen meedenken. “We willen de leut met zoveel mogelijk Kielegatters beleven, ook de voorpret”, vertelt BCV-voorzitter Will Hense. “En gezien de creativiteit van de Kielegatters verheugen we ons nu al op de inzendingen.”

De onafhankelijke jury, bestaande uit een ‘taolvirtuwoos’, een officiële grappenmaker, een wagenbouwer en enkele andere deskundigen, kiezen de beste uit. De winnaar mag samen met de Prins op de carnavalsdinsdagavond het nieuwe motto voor 2017 onthullen.

Om mee te kunnen doen moet je een goede motivatie bij je motto leveren en de mogelijkheden voor optochtdeelnemers, liedjesschrijvers, kostuummakers, etc. omschrijven. Inzenden kan via motto@carnavalbreda.nl.