menu

Nieuws

Intro NHTV: Prinses Peach bevrijden en de stad leren kennen

foto
Tessa Gorissen
Tessa Gorissen

BREDA - Zittende en staande groepjes mensen bevolken deze dinsdag rond het middaguur het Valkenberg. Het zijn er ongeveer honderd. Een nieuw evenement? Nee, het zijn studenten aan NHTV, bezig met introductie en het is lunchtijd.

De introductieweek is in volle gang. Top-40 muziek dreunt door het park en enkele studenten staan te dansen met een biertje in hun hand. Ook staat er een Red Bull-wagen bij voor extra entertainment. In groepjes wachten de aankomende studenten op de lunch. Dit geeft hen wel de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Iedereen, zowel nationale als internationale studenten, is enthousiast over deze introductie. “Ik heb vorig jaar ook al aan de introductie meegedaan. Het is net iets anders dan toen, al was het weer toen wel beter”, vertelt Sophie Kamphuis. “En gisteren was er een feestje in Mezz. Vanochtend vroeg op moeten staan. Maar ’s avonds een man, ‘s ochtends een man”, voegt Lucas de Bar er aan toe.

De rest van de dag staat in het teken van de ‘Big Mario Game’, waarbij de studenten letters en hints verzamelen om prinses Peach te redden. Deze letters worden verzameld tijdens verschillende workshops en spellen, waaronder een workshop salsadansen en een workshop schrijven. Deze zijn verspreid over de stad, zodat de nieuwe studenten de stad ook beter leren kennen. Samen met de hints, die ze tijdens het eindspel krijgen, kunnen ze de uiteindelijke code kraken en de prinses redden.

Het weer zit dit jaar echter wel tegen. “Gelukkig hebben we goede contacten, waardoor we overal op voorbereid zijn. Als het moet, kunnen we in plaats van onze buitenlocaties een binnenlocatie gebruiken”, vertelt Timon Klerx, organisator van de introductie. Zo werd de barbecue op de eerste avond al verplaatst naar de schaatsbaan en kan de sportdag, die op de derde dag plaatsvindt, eventueel ook binnen worden gehouden.

De dinsdagavond staat in het teken van een cabaretshow in het Chassé. “Dat is ook erg leuk. Hier komen alle studierichtingen uiteindelijk bij elkaar”, aldus Timon Klerx.