menu

Nieuws

Update: Tweede editie Breda Drijft uitverkocht: duizend rubberbootkapiteins in de Haven

foto
Bootje Varen Breda
De eerste editie, de tweede wordt vijf keer zo druk
Wijnand Nijs

BREDA - Duizend rubberbootkapiteins dobberen zondagmiddag op het water van de Bredase Haven en de Singels richting Strand Binnen. De tweede editie van Breda Drijft is daarmee uitverkocht.

“Er zijn nog zo’n veertig plaatsen beschikbaar”, aldus Thibaud van der Steen van het organiserende Bootje Varen Breda donderdagochtend. Zaterdagmorgen was de laatste kaart verkocht. De belangstelling is overweldigend. “Vorig jaar hadden we tweehonderd bootjes”, weet de organisator. De kapiteins die nu nog een vaart willen boeken zijn aangewezen op de ‘late-bird’-tickets.

De tweede editie van het evenement begint zondag om 14.30 uur als de deelnemers inchecken en hun boot te water laten. Vanaf die tijd tot 18.00 uur dobberen de bootjes door de Singels en worden ze via een vaarroute langs verschillende barretjes en podia geleid.

De kopers van een kaartje hebben meteen toegang tot een afterparty bij Strand Binnen. Na het dobberen is daar tot 23.00 uur ‘s avonds een strandfeest met onder meer Puinhoop Kollektiv, Jayhem, The Farce Collective en de Badmeesters.

Het weer wordt aangenaam. De weersvoorspellers houden het op 23 graden en zonnig. Ideaal vaarweer. En ook ideaal weer voor kijkers naar het kleurrijke schouwspel.