menu

Nieuws

Kasteelplein krijgt Breaking Bad-Laboratorium

Walter H. White.
Freek de Swart

BREDA - Op het Kasteelplein wordt zaterdag een escape room neergezet geïnspireerd op Breaking Bad. In deze kamer moeten deelnemers proberen te ontsnappen door het oplossen van raadsels en puzzels. Degene die het snelste ontsnapt wint naast eeuwige roem ook een prijs.

Volgens Remco Witberg van Halte48 kan een escape room nog het best worden vergeleken met een computerspel in het echt. “Het is komen overwaaien uit Japan en sinds een paar jaar ook in Nederland helemaal hot. In plaats van een computerscherm stap je in een echte kamer waar je door samen te werken uit moet ontsnappen.”

Hoewel deelnemers vaak van tevoren een plan bedenken valt dit volgens Witberg vaak in duigen wanneer ze eenmaal in de kamer zitten. Hierbij maakt hij de vergelijking met programma’s als Ford Boyard, Wie is de Mol en Expiditie Robinson. “Het is soms bizar om te zien hoe snel de samenwerking totaal in elkaar stort.”

De Escape Room op het Kasteelplein is een promo voor de escape room aan de Tramsingel 48 en gebaseerd op de populaire tv-serie Breaking Bad. De deelnemers moeten hierbij uit het laboratorium van Dr. Boetticher ontsnappen. Het bedrijf Halte48 heeft de kamer samen gemaakt met studenten van de Fontys opleiding Commerciele Economie Leisure Management.

De entree voor de escape room is gratis.